De Wilde Stem

Losse workshop data:  nog geen nieuwe data geprikt

Lokatie: Hof van Moeder Aarde, Neede

Tijd: 10.00-17.00 uur

Prijs: €96,00

De Wilde Stem voert je terug naar oeroude zangtradities die we ook hier ooit gekend hebben maar waarvan wij de naam niet meer weten. Een sjamanistische manier van zingen die waarschijnlijk ooit verboden werd. Een manier van zingen die voelt als een gebed, een ode aan alles wat leeft in de wetenschap dat alles bezield is; stenen, planten, dieren en mensen. Een vrije manier van zingen waarbij improvisatie belangrijk is. 

Voor mij persoonlijk is het een helende manier van klank maken die uiting geeft aan dat wat ik in dat moment voel. Ik gebruik in dat moment geen tekst maar klankentaal. Soms komt er vantevoren een gedicht, soms komen er wel woorden in het moment. Het geeft me ontzettend veel vrijheid om dat door me heen te laten komen wat er gezongen wil worden, ik ben dan slechts het instrument.

Tijdens deze workshopdag breng ik je diep in je gronding en je bekken zodat de klanken door je heen resoneren en vanuit je lichaam, ziel en wezen zullen opwellen. Althans, ik hoop dat ik je op deze dag daar op zijn minst aan kan laten proeven zodat er iets van deze magie open kan gaan ook in jouw stem. Waar het uiteindelijk voor mij over gaat is dat als we onze controle en ideëen los laten over wat mooi zingen is dan gaat je stem als het ware zijn of haar eigen leven leiden. En het is zo ontzettend fijn om in die flow van resonantie, melodie, ritme en klankentaal te komen. 

Tijdens de workshop is er ruimte voor ieders persoonlijke proces rondom het gebruik van je stem op deze manier, daarom werk ik graag met kleine groepen. Als het even kan dan geef ik de workshop graag zoveel mogelijk buiten en in onze yurt, we bezingen tenslotte de natuur.

Jaaaa, spelen met je stem is zooooo leuk. Iedereen kan klank maken en dus ga ook jij jouw eigen unieke vorm hierin vinden. Juist in die aspecten van je stem die door onze huidige cultuur als lelijk worden bestempeld, daarin huist jouw magische kracht. 

Kom je mee spelen?

Losse workshop data:  nog geen nieuwe data geprikt

Lokatie: Hof van Moeder Aarde, Neede

Tijd: 10.00-17.00 uur

Prijs: €96,00

Wat een bijzondere dag en wat mooi om jou ook zo vrij en open te zien. Jij hebt zo een eigen zachte kracht in je en zo mooi. Ik wil je nog heel erg bedanken voor de individuele begeleiding. Het was allemaal in het goede moment en op de goede manier, het er gewoon laten zijn en jij ziet zo goed wat nodig is. Ik vond het heel bijzonder dat zo te mogen ervaren en daar bij aanwezig zijn, alles klopte gewoon.

Mirjam

Heerlijk om samen klank te maken en te ontdekken. Joyce is warm en betrokken in haar begeleiding. Heel fijn. Het heeft mij geholpen, mij vrijer te uiten met mijn stem.

Karin