Het Pad van de Wilde Ziel

Het Pad van de Wilde Ziel bestaat uit een jaartraining rond de jaarfeesten van 8 vrijdagen met daaraan gekoppeld 8 los te volgen weekenden weekenden of driedaagsen afhankelijk van hoeveel we voelen dat nodig is rond het desbetreffende jaarfeest. Kortom, je kunt datgene volgen waar jij je toe geroepen voelt. 

Als deelnemer aan de jaartraining “Het Pad van de Wilde Ziel” krijg je € 48,40 korting op de verdiepende workshops die we in de loop van het jaar aanbieden. Maar je kunt deze workshops dus ook los daarvan volgen.

De training en workshops geef ik samen met mijn partner Arjan Verschuur. In deze training komt alles samen wat wij de afgelopen vijfentwintig jaar aan kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het begeleiden van diepgaande transformatieprocessen hebben opgedaan.

Met de workshops en trainingen die we individueel en samen vanuit onze V.O.F. Joyfulness aanbieden willen we bijdragen aan:
* H
et herstel van de verbinding met de uiterlijke en onze innerlijke natuur.
* Verbinding en balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf en in de wereld die ons omringd.
* H
eling van oude wonden, zowel op persoonlijk als collectief niveau.
* Het vrij worden van conditioneringen die je niet meer dienen, zodat je helemaal authentiek jezelf kunt zijn.

Al zo’n 25 jaar werk ik met de energie van de volle maan en de voor mij bijbehorende innerlijke archetypische godinnen. Elke godin staat voor een bepaald aspect van jouw mens-zijn, zowel het licht als de schaduw. 
Door alle aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment. 
Door meer vrouwelijke energie toe te laten in je leven, zul je makkelijker bij jezelf kunnen blijven in relaties en op je werk, omdat je jezelf altijd datgene kunt geven wat je nodig hebt – onafhankelijk van de ander. Mannelijke en vrouwelijke energie in balans maakt dat je als vanzelf in je autoriteit kunt staan, vanuit je hart kunt leven en bij de ander kunt laten wat van de ander is. Het door mij geschreven boek De Stem van de Godin, leven volgens de maancyclus is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen met het herstellen van mijn verbinding met Moeder Aarde, het land waar ik woon, de maan, de zon en hun samenspel dat onze natuur met haar seizoenen vormt. Het gevoel van heelheid dat ik bij de oude matriarchale Godin of oermoeder ervaar, confronteerde mij tevens met de versplinterdheid in mijn vrouw-zijn. Door de splinters weer aan elkaar te leggen, ben ik de heelheid weer gaan voelen. En hoe meer ik de heelheid voel, hoe energieker ik ben en hoe makkelijker ik kan werken vanuit mijn authentieke vrouwelijke creatiestroom. ” -Joyce.

“Sinds ik in 2015 begon met de organisatie van het Wildeman Festival ben ik gefascineerd geraakt door het verhaal van De Wildeman. Gaandeweg ben ik de symboliek in het verhaal gaan zien als een holografische bril waardoor je naar verschillende ontwikkelingsprocessen kunt kijken. En door de analogie tussen deze processen te zien, ga je zowel elk ontwikkelingsproces als Het Pad van de Wildeman beter begrijpen. Het is als het ware een fractal, die je – als je hem eenmaal in beeld hebt – steeds terug ziet komen. Zowel op macroniveau als op microniveau. 

Eén van de ontwikkelprocessen die we door de holografische bril van Het Pad van de Wildeman kunnen beschouwen, is de jaarcyclus. En één van de wegen om Het Pad van de Wildeman dieper te doorgronden, is dan ook het bewust ervaren van de ontwikkelingsprocessen die de ons omringende natuur in de loop van een zonnejaar doormaakt. Door dit een jaar te lang te doen, stem je je persoonlijke ontwikkelingsproces als het ware af op de natuurlijke ontwikkelingsprocessen.” – Arjan