Mijn naam is Joyce Hellendoorn

Ik ben 51 jaar en woon samen met mijn man en nog 2 van mijn 4 Liefkinderen op ons eigen project  Hof van Moeder Aarde in Neede in de Achterhoek.

Ik ben altijd eigen baas geweest. Voor mij voelde dat als het pad waarop ik mij het meest zou kunnen ontplooien. Het was soms een behoorlijke zoektocht en worsteling, maar bovenal een geweldig avontuur waarin ik vele schatten op mijn pad heb mogen vinden. Al doende heb ik ontdekt wat mijn meest wezenlijke kwaliteiten zijn, die ik met de wereld wil delen.

Na 10 jaar lang als wandschilder/decorateur te hebben gewerkt ontstonden in 2002 onder de naam Livin’Art mijn eerste workshops en maancirkels voor vrouwen. In 2004 ontwikkelde ik in samenwerking de succesvolle workshop Strip Je Vrij, in 2008 is het gelijknamige boek uitgekomen. Ook verscheen in 2011 mijn boek ‘De Stem van de Godin, leven volgens de maancyclus’ met bijbehorende CD met visualisaties en mijn Godinnen-songs. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het volgen van de maancyclus, mijn eigen cyclus en mijn passie voor de Godin. Over de herwaardering van het vrouwelijke: zachtheid, compassie, ontvankelijkheid en mee kunnen gaan met de cyclische stroom. Vanuit dit gevoel is in 2007 ook het Lorelei Vrouwenfestival ontstaan dat ik na 5 jaar heb overgedragen.

Ik en stem

Als kind was ik heel erg verlegen en durfde ik mijn stem niet te laten horen. In groepen maakte ik me onzichtbaar en werd ‘de muis’ genoemd. Mijn introverte zelf aangenomen beschermings mechanisme werkte prima, niemand wist wie ik was…Je kunt je voorstellen dat me dat op latere leeftijd ging opbreken, met ook nog leeuw als sterrenbeeld 🙂 Zodoende ging ik aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling, met een verbeten zelfverbeterings drang… Ik koos daarvoor de opleiding tot reader en healer bij het CICO te Utrecht, in eerste instantie helemaal niet om met anderen te werken, maar de basistrainingen smaakten naar meer zelfontplooing, mensen vond ik nog steeds eng…Gaandeweg werd er gelukkig veel geheeld in mij en durfde ik me meer en meer te verbinden, volgde ik tevens een aantal intensieve vrouwenworkshops en voordat ik er erg in had had ik ineens een volle maan cirkel en gaf ik diverse workshops op het gebied van intuitie en creativiteit. 

Ik had vanaf mijn 18e zangles en voelde dat ik mijn stem en healing graag met elkaar wilde gaan verbinden. Ik heb boventonen leren zingen in Spanje bij Nestor Kornblum, heb de kracht van de stem in combinatie met dans ontdekt bij Susannah Darling Kahn, ben de transformatieve kracht van stem en emoties gaan voelen bij Ida Kelarova en heb mooie stem coaching technieken geleerd op de Kleine Tiki in het stemcreatie jaar. 

Toen de Nieuw Zeelandse Karina Schelde naar Nederland kwam en ik de Soul Voice® 2 daagse bij haar volgde werd de puzzel wat betreft soundhealing en mijzelf compleet. Haar methode Soul Voice® voelt mij erg bekend, oeroud en natuurlijk aan, kloppend in alle facetten. En ik kwam er eindelijk achter dat het niet gaat over zelfverbetering maar zelfwaardering. Dat alles er al is in al haar uniekheid en dat het er alleen maar over gaat onze maskers te laten vallen en onszelf te laten zien in al onze kracht en kwetsbaarheid. Dus na de zeer diepgaande 2 daagse introductie workshop wist ik het zeker: als dit nog maar de introductie is dan wil ik hier meer van, dit is mijn pad. Zodoende ben ik inmiddels Soul Voice® practitioner en Soul Voice® teacher.

En Mijn innerlijk kind mag weer spelen en haar oorspronkelijke expressieve extraverte zelf zijn. Dat gun ik echt iedereen!