Lorelei Vrouwen Festival

De Roep van de Lorelei
“Er moet een vrouwenfestival komen!
Uhm, maar dat kan ik toch helemaal niet”?
“Zoek de hulp die je nodig hebt, wij weten dat je het kunt.”  

Zo begon het allemaal. Je kunt  hier het hele verhaal lezen de geboorte en het opgroeien van  Lorelei.

Ook dit jaar zal ik weer workshops en optredens geven op Lorelei. Helaas kan ik dit jaar alleen aanwezig zijn tijdens Lorelei 2. Het thema stoutmoedig was een leuke uitdaging om maar eens een keertje met een heel ander aanbod te komen dan de afgelopen jaren.

Workshop/lezing
De Roep van de Wilde Vrouw

Door Joyce Hellendoorn

Momenteel ben ik dagelijks met veel plezier aan het schrijven aan mijn nieuwste boek; De Roep van de Wilde Vrouw. Onderaan deze pagina deel ik een passage. Ik verwacht niet dat het boek tijdens Lorelei al klaar is maar wil daar natuurlijk wel alvast een tipje van de sluier oplichten. Ik zal dus een en ander delen en natuurlijk ook een klinkende ervaring meegeven in de vorm van bekrachtigende stem oefeningen.

Ik laat ruimte open voor dat wat zich in het moment wil ontvouwen maar het zal zeker ook gaan over de schaduwzijde van de oude Godinnen cultussen, ik ben daar eens diep ingedoken en voel dat de informatie die tot me is gekomen ons vrouwen gaat helpen om uit het collectieve slachtofferschap te stappen omdat het nu de tijd is dat we ook ons daderschap in de ogen mogen gaan kijken. Het is juist dit stuk wat raakt aan die onbestemde angst voor onze vrouwelijke kracht die we vaak voelen. Als we beide kanten kunnen insluiten dan kunnen we onze  instinctieve, ongetemde, daadkrachtige, manifesterende wilde vrouw gaan eren en voluit gaan leven. Dan kunnen we onze ruimte gaan innemen en daad-werkelijk naast onze mannen gaan staan en met volle verantwoordelijkheid een nieuwe wereld realiseren.

Workshops die ik momenteel nog geef  zijn de dagworkshops Joiken en Boventoon zingen

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van mijn boek en alles wat daar nog uit voort gaat komen, geef je dan op voor mijn nieuwsbrief.

Optredens
Joyke

Vorig jaar maakte ik tijdens de workshop bij Arianne in energie een stap op Lorelei om te gaan staan in het feit dat ik zangeres ben en niet alleen maar een trainer die af en toe ook eens leuk wat zingt met anderen. En heel stoutmoedig ga ik De Roep van de Wilde Vrouw  dan dit jaar ook echt live doen, een solo perfomance met mijn intuïtieve zang. Naast dat ik in het moment intuïtieve liederen zing begeleidt door diverse drums speel ik ook erg graag met mijn loop-apparaatje waarmee ik terplekke mijn eigen onderliggende koortjes en ritmes kan opnemen waar ik dan weer overheen kan zingen. Hieronder vind je vast wat voorproefjes. Nog niet professioneel opgenomen maar wel fijn om er nu maar eens na al die jaren mee naar buiten te komen.

Joya Tierra

Daarnaast blijft het natuurlijk heel erg leuk om samen met Janina te zingen. We hebben besloten om op dezelfde avond ieder onze eigen performace te doen en daarna samen in het moment live dansmuziek te gaan creëeren met alleen onze stemmen en een loop apparaatje. Over stoutmoedig gesproken, wooeoeeoehoeee….

Joya Tierra is dus een samenwerking van Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka, voor wie ons nog niet kent. Onze muziek komt voort uit onze diepste zielenroerselen. Een samenzang die klinkt als een klok waarin we ons laten leiden door wat er door ons heen gezongen wil worden en waarin we elkaar op het scherpst van de snede uitdagen steeds weer in het moment te blijven.

Samen organiseren we ook de Gypsy Celebration.
Een Zinderde Zang Zomerweek.

Een wilde vrouw is ongetemd, niet gecultiveerd en in verbinding met de natuur. Ze past zich niet aan aan de heersende regels over hoe zij zich zou moeten gedragen. Ze is verbonden met haar instinctieve kracht, danst met het leven en neemt ongegeneerd haar ruimte in. Ze voelt zich lekker in haar lijf en uit direct haar emoties. Ze durft zichzelf schaamteloos te laten zien, ze is zichtbaar in wie ze is en voelt zich nooit teveel. Een vrouw waarin je het wilde dier ziet doorschemeren en die dit dier niet opsluit maar in haar leven integreert, waardoor ze een waardige uitstraling heeft die maakt dat je niet zomaar over haar heen wandelt. Een vrouw die er niet voor schuwt heilige huisjes omver te schoppen en daardoor chaos te veroorzaken in vastgeroeste structuren omdat ze het vertrouwen heeft dat er altijd weer leven is na de ‘dood’. Een vrouw die gromt en uithaalt mocht dat echt nodig zijn maar over het algemeen zeer aaibaar en sensueel is. Ruthless compassion is haar levensmotto.

Joyce Hellendoorn

Uit: 'De Roep van de Wilde Vrouw'