Soul Voice® op Lorelei 

Jaaaa, ik ben er weer. Twee jaar afwezig zijn op een festival wat ik ooit zelf heb geïnitieerd en vijf jaar heb georganiseerd was wel heel vreemd voor me. Maar alles in mij zei dat ik hier moest blijven, en met hier bedoel ik Hof van Moeder Aarde, onze community en tevens coöperatieve camping die nu haar zesde jaar in gaat. En als ik iets heb geleerd in mijn leven dan is het wel dat ik dien te luisteren naar de stem van mijn ziel, hoezeer ik haar soms ook niet begrijp. En dit jaar zei de stem dat ik weer op Lorelei verwacht werd, dus bij deze 🙂

En ook dit jaar zal ik weer per festival twee Soul Voice® workshops aanbieden.
In essentie gaat dit ook over luisteren naar de stem van je ziel…
We gaan overigens niet zingen maar we gaan klank maken. De resonantie van je eigen klanken in je lijf voelen waardoor je stap voor stap steeds dichterbij komt bij wat jouw lichaam je te vertellen heeft, gewoonweg voelt wat daar te voelen valt en daar ook naar gaat luisteren en hopelijk ook naar gaat handelen. Je zou kunnen stellen dat je lichaam het meest accurate orakel is wat je tot je beschikking hebt maar vaak willen we haar niet horen.

Stap 1 is dat je van je lichaam houdt precies zoals het is, daar gaat het bij vrouwen vaak al mis…dus hier zal ik ook aandacht aan geven tijdens de workshop.

Stap 2 is dat je haar, jouw lieve lichaam, vervolgens alle aandacht geeft die ze verdient, dan spreekt ze namelijk vrijer tot je. Klank maken vanuit je lichaam en ook voor je lichaam hoort wat mij betreft bij die prettige aandacht.
Jouw klanken door je lichaam laten resoneren kan voelen als een warm bad, zelfs als je klank geeft aan dat wat niet prettig voelt en waar je lichaam je laat horen waar jouw innerlijke blokkades zich bevinden. En dat laatste is iets wat spannend kan voelen, vandaar dat ik daar een heel introductieweekend in geef en ook een vijfdaagse workshop. Dus zie deze korte workshop vooral als een kennismaking.

Stap 3 kan dan zijn dat je gaat leren om door diep te luisteren naar je lichaam je leert om je stem als medicijn te gaan gebruiken. Vastgezette emoties alsnog durft te uiten en daarmee een gezonder en sprankelender leven kunt gaan leiden. De stem van je ziel is gekoppeld aan een diepe liefde voor je lichaam, hier vind je alle antwoorden die je nodig hebt.

Als je deze stem van je ziel door je heen durft te laten resoneren dan voelt dat als een bevrijding. Ik kan er veel over schrijven en je kunt er ook veel over lezen op deze website. Maar uiteindelijk is de beste manier om erachter te komen hoe het werkt door het gewoon maar te doen. Dus bij deze nodig ik je van harte uit.

Stap 4 kan dan overigens zijn dat je je geroepen voelt om jouw helende klanken ook voor anderen te gaan maken. Dat is zeker iets waar we in de 2 en 5 daagse mee gaan werken maar waar ik deze keer tijdens de workshop op Lorelei niet iets mee ga doen, tenzij de stem van mijn ziel me ter plekke verteld dat dat nou juist wel de bedoeling is natuurlijk…:-)

 

Onze stem, ons instrument, omdat het rechtstreeks onze ziel toont, is een krachtig medicijn wat we altijd bij ons dragen. Door je stem te verbinden met je lichaam kun je op een waardevolle ontdekkingstocht in jezelf gaan.

De Soul Voice® methode gaat voor mij in wezen over helemaal jeZelf mogen zijn. 

Vanuit onze oorspronkelijke kracht en authenticiteit zijn wij in staat om onze directe omgeving en zelfs de aarde te helen, in verbinding met elkaar en het grote geheel.

Het is tijd om dwars door alles heen te bewegen wat ons klein houdt en trots te zijn op wie we werkelijk zijn. De tijd is NU!

Joyce Hellendoorn